Katwijk kampioen bij landelijke amateurs

GEESTEREN, 23 JUNI. Katwijk heeft woensdagavond de landstitel in het amateurvoetbal geprolongeerd. De zaterdagkampioen verdedigde in Geesteren tegen Stevo een voorsprong van 2-0. De Twentse ploeg, getraind door oud-international Epi Drost, kwam niet verder dan een zege van 3-2. De vierde treffer, die een verlenging zou hebben betekend, wilde voor 5.000 geestdriftige toeschouwers maar niet vallen.

Het duel was pure reclame voor het Nederlandse amateurvoetbal. Katwijk nam in de eerste helft vlot een voorsprong door Marco de Ridder. Al na tien minuten sneed hij van de rechterkant naar binnen en vond feilloos het gat in de Stevo-defensie. Na een half uur mocht hij een penalty nemen die hij benutte. Scheidsrechter Brandjes had een strafschop toegekend, omdat hij vond dat de Twentse doelman Beernink naar de benen van de doorgebroken Krayenoord ging in plaats van naar de bal.

De weerstand van de kampioen bij de zondagamateurs leed niet onder deze tegenvaller. Vlak voor rust zorgde Robert Masselink, terug in de basis na drie wedstrijden schorsing, voor de aansluiting. In het begin van de tweede helft scoorde hij nog twee keer. Met nog ruim een half uur te gaan kreeg Stevo wel enkele keren uitzicht op meer, maar Katwijk bleef overeind. (ANP)