180 banen weg bij Unilever Duitsland

Bij Fritz Homann Lebensmittelwerke in het Duitse Dissen (bij Osnabrück), onderdeel van het Unilever-concern, verdwijnen in de periode tot eind volgend jaar 180 banen. Er vallen geen gedwongen ontslagen, zo heeft Unilever laten weten.

Er komen bij de margarineproduktie van Fritz Homann 240 banen te vervallen. Voor 60 werknemers is in de fabriek werk bij de produktie van sauzen, dressings en salades. De personeelsvermindering vindt plaats door oudere werknemers vervroegd met pensioen te sturen en door tijdelijke arbeidscontracten niet te verlengen. Unilever is zijn margarinesector in Duitsland al enige tijd aan het reorganiseren. De herschikking heeft tot doel de produktie te concentreren om met het oog op de toegenomen concurrentie doelmatiger te kunnen werken.