Zwolle vervangt Woldringh in Acht

AMSTERDAM, 22 JUNI. Bondscoach René Mijnders heeft de voorlopige samenstelling van de Holland Acht bekendgemaakt. De roeiers Henk Jan Zwolle, Kai Compagner, George van Iwaarden, Niels van Steenis, Niels van der Zwan, Nico Rienks, Ronald Florijn en Jaap Krijtenburg kregen de voorkeur boven Dolf Woldringh en Rens Sanderse.

Zwolle vervangt daarmee Woldringh, die vorig jaar nog wel deel uitmaakte van de Acht. Jeroen Duyster blijft stuurman van de boot.

Mijnders, die dit seizoen begon met een selectie van tien roeiers, had geen extra trials nodig om duidelijkheid te krijgen. “De uitslagen van de nationale kampioenschappen bevestigden het beeld van de roeiers tot dan toe. Op grond daarvan was de keuze vrij duidelijk.”

De Holland Acht zal de komende weekeinden bij wedstrijden in zowel Amsterdam als het Engelse Henley worden getest tegen onder meer de huidige wereldkampioen Duitsland. Mijnders hield nog een slag om de arm met betrekking tot de definitieve samenstelling van de ploeg voor dit seizoen. “Dit is de eerste selectie die we maken. Na Henley moeten we overwegen of er nog verbeteringen in de ploeg mogelijk zijn voor we naar de Rotsee Regatta in Luzern gaan. Pas na Luzern zullen we de definitieve selectie bekendmaken”, aldus de bondscoach.