Zilveren anjers

AMSTERDAM, 22 JUNI. Prins Bernhard heeft vandaag in het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam vijf Zilveren Anjers uitgereikt, de jaarlijkse onderscheidingen voor mensen die zich vrijwillig inzetten voor de cultuur. G. Barendsen (1924) uit Hattem kreeg de onderscheiding, omdat hij oprichter is van het bakkerijmuseum Het Warme Land. Het echtpaar Rester-Scheffer werd gelauwerd, omdat het vanaf 1952 tientallen jaren in eigen huis Suite-concerten heeft georganiseerd met eigentijdse muziek. Dr. Andre Lehr (1929) is de drijvende kracht achter het Nationaal Beiaardmuseum in het Brabantse Asten en ontving de Zilveren Anjer voor de impuls die hij aan de belangstelling voor klokken en klokgietkunst heeft gegeven. De prins reikte de onderscheiding aan mr. J. de Jonge-De Meijere (1941) uit Amersfoort uit voor haar bijdrage aan de kostuumgeschiedenis. S. Westra ontving de Zilveren Anjer voor zijn inzet voor muziekkorpsen. (ANP)