Wolters verwerft belang in Bohmann

Wolters Kluwer heeft een meerderheidsbelang (70 procent) verworven in de Bohmann-groep, een uitgever van technische schoolboeken en vaktijdschriften op technisch gebied. Het familiebedrijf Bohmann is al vrij lang actief op de Oosteuropese markt. Het bedrijf neemt deel in tien uitgeverijen in Polen, Tsjechië, Hongarije, Roemenië en Bulgarije.

In 1993/94 telde Bohmann 132 werknemers en was het bedrijf goed voor een omzet van 30 miljoen. Oostenrijk is voor Wolters Kluwer vooral interessant, omdat dat land toetreedt tot de Europese Unie. Verder betekent de overneming een verdere versterking van de activiteiten van de Nederlandse uitgever in Oost-Europa. Eerder dit jaar nam Wolters Kluwer Codex in Praag over. Ook vergrootte Wolters recentelijk zijn belang in de Hongaarse juridische uitgeverij KJK van 30 tot 51 procent.