Volleybalsteun voor zwerfkinderen

WOERDEN, 22 JUNI. De volleybalsters van de nationale selectie gaan actie voeren voor Braziliaanse straatmeisjes. In de voorbereiding op het wereldkampioenschap in Brazilië gaat de nationale ploeg geld inzamelen voor de ongeveer driehonderd meisjes die op en rond de Copacabana zwerven en slechts door prostitutie in hun onderhoud kunnen voorzien.

De topsportsters willen proberen een bedrag van 25.000 gulden in te zamelen. De Nederlandse dr. Nanko van Bumen leidt in Brazilië een project dat de groep zwerfmeisjes sociale en rechtskundige bijstand verleent. Met het geld dat de nationale selectie bijeen hoopt te krijgen, kan Van Bumen voor één jaar een sociaal werker en een advocaat aanstellen. De Oranje-speelsters zullen rond de oefenwedstrijden collectes houden, olympische kleding veilen en proberen het bedrijfsleven voor hun plan warm te maken.