UEFA-baas content met drie punten

NEW YORK, 22 JUNI. Lennart Johansson, hoogste man bij de Europese voetbalunie, is zeer tevreden met de beslissing van de wereldvoetbalbond FIFA om bij het WK drie punten voor een overwinning toe te kennen. “De meeste ploegen spelen op winst. Zweden maakte tegen Kameroen in 75e minuut 2-2. Onder de oude regels zouden beide teams daarna gekozen hebben voor een punt. Nu bleven ze tot het einde voor de overwinning en drie punten gaan”, zei de Zweed opgetogen.

Johan Cruijff vindt drie punten voor een overwinning maar niets. “Het is belachelijk om een minimale overwinning zoals Duitsland met zwaar defensief spel tegen Bolivia behaalde, met drie punten te belonen”, aldus de trainer in de Spaanse krant El Periodico. “Een punt voor een attractieve 3-3 slaat dan ook nergens op.”