Stakingsacties in haven Rotterdam

Werknemers van de Rotterdamse havenpool SHB die aan het werk waren gezet bij het overslagbedrijf Unitcentre hebben vanochtend vroeg enige tijd het werk neergelegd, na een soortgelijke actie gistermiddag.

Volgens directeur H. Goemans van Unitcentre ging het beide keren om ongeveer 25 ingehuurde SHB'ers. De werknemers van de SHB hebben het werk even neergelegd om hun onvrede te laten blijken over de reorganisatieplannen van SHB-directeur J. Schermer, die de havenpool wil omvormen tot een meer zelfstandig opererende uitzendorganisatie voor de Rotterdamse haven. De werkonderbrekingen zijn benut om te overleggen met leden van de ondernemingsraad van de SHB, die door Schermer buiten spel gezet lijkt te worden, omdat de raad te lang getalmd heeft met het uitbrengen van een advies over de reorganisatie.

Directeur Goemans van Unitcentre toonde zich vanochtend nogal verstoord over het feit dat zijn klanten nadeel ondervinden van een arbeidsconflict waarin Unitcentre helemaal geen partij is. Tijdens de werkonderbrekingen lagen er bij Unitcentre schepen voor de kade, die door de acties langer op afhandeling moesten wachten. Unitcentre is erg afhankelijk van de werknemers die het bedrijf via de SHB aantrekt.