Nigerianen overtuigen bij WK-debuut

ROTTERDAM, 22 JUNI. Met bliksemsnelle aanvallen en fluwelen spel heeft WK-debutant Nigeria vannacht met 3-0 gewonnen van Bulgarije. Titelhouder Duitsland speelde met 1-1 gelijk tegen Spanje. Met Diego Maradona in de gelederen versloeg Argentinië het zwakke Griekenland met 4-0. Spits Batistuta scoorde drie keer.

Clemens Westerhof, de Nederlandse coach van Nigeria, keek niet op van het succes van zijn team. Na afloop zei hij dat zijn spelers de komende confrontatie met Argentinië niet vrezen. “Dan speelt Okocha op Maradona. Nigeria komt hier om de mensen te vermaken.”

De media in de Verenigde Staten hebben instemmend gereageerd op de moeizame overwinning van het Nederlands elftal op Saoedi-Arabië. De Amerikanen, die Oranje beschouwen als een van de smaakmakers van het toernooi, gaven alle spelers een cijfer. Wat daarbij opviel, was dat Nederland als team gemiddeld hoger scoorde dan de Brazilianen in hun duel tegen Rusland. Voor de Amerikanen was de 27-jarige Wim Jonk - 'een 6-foot lange en 170 pound wegende veteraan' - de man van de wedstrijd. De Braziliaanse media waren aanzienlijk minder enthousiast over het Nederlands elftal. 'Nederland bracht onbetekenend voetbal', kopte een krant.

Vanavond worden twee wedstrijden in groep A gespeeld: Roemenië-Zwitserland (22.00 uur) en de VS-Colombia (01.30 uur).