Fors verlies voor Nieuw Rotterdam

Verzekeraar Nieuw Rotterdam, onderdeel van de Franse Groupe UAP, heeft vorig jaar een verlies geleden van 29,4 miljoen gulden. Over 1992 behaalde Nieuw Rotterdam nog een positief resultaat van 16,8 miljoen. De omslag in het resultaat hield verband met de flinke terugval bij Nieuw Rotterdam Schade, de voornaamste activiteit van de onderneming.

De omzet van Nieuw Rotterdam (premies, maar ook commissie- en courtage-inkomsten) steeg in 1993 met 5,2 procent tot 843 miljoen gulden. De premie-omzet liep met 5,7 procent op tot 582 miljoen. Nieuw Rotterdam Leven verdrievoudigde zijn winst tot 5 miljoen gulden.

Nieuw Rotterdam (711 werknemers eind 1993) is tot nog toe voor 96 procent eigendom van Vinci BV. Die vennootschap is op haar beurt sinds 1 januari voor 75 procent onderdeel van de Franse verzekeraar UAP. Onder Vinci vallen naast Nieuw Rotterdam ook grote verzekeraars als het Duitse Colonia-concern, Abeille in Italië/Spanje en Victoria in België.