Stichting Berghuizer geeft verzet op

De Stichting tot Instandhouding der Berghuizer Papierfabriek (BPF) heeft haar oppositie tegen de Finse groot-aandeelhouder Enso-Gutzeit laten varen. Secretaris J.G. Jansen heeft laten weten dat hij heeft besloten de 59.914 aandeelen van de stichting aan te bieden aan Enso-Gutzeit. Dit pakket vertegenwoordigt een belang van iets meer dan 3 procent.

De stichting is de derde grotere aandeelhouder die voor het aanbod van Enso 50 gulden per aandeel te betalen door de knieën gaat. Eerder boden de beleggingsmaatschappij Alpinvest (12,6 procent) en de Gelderse Ontwikkelingsmaatschappij (circa 3 procent) hun aandelen aan de Finnen aan. De stichting had aangeboden de bij Enso-Gutzeit reeds in bezit zijnde aandelen BPF voor 50 gulden over te nemen, maar Enso is hier niet op ingegaan.

Enso Gutzeit lijkt nu vrijwel zeker af te stevenen op de overwinning. Met het pakket van de stichting mee beschikt het Finse papierconcern nu over ruim 80 procent van de aandelen BPF. Tot 1 juli hebben aandeelhouders BPF nog de gelegenheid hun stukken bij Enso aan te melden tegen een prijs van 50 per aandeel.