Richard vergroot voorsprong

ANZERE, 21 JUNI. Pascal Richard heeft zijn leiderspositie in de Ronde van Zwitserland verstevigd. De Helveet finishte gisteren in de zevende etappe als derde achter zijn landgenoot Heinz Imboden en de Italiaan Rodolfo Massi. Richards directe belager Gianluca Pierobon verloor 35 seconden. De Italiaan verspeelde de tweede plaats aan de Oekraïner Vladimir Poelnikov, die 1.02 achterstand heeft op Richard. Pierobon staat op 1.03.

In de Ronde van de Mijnvalleien hield Fabio Fontanelli Jans Koerts van de tweede overwinning in dit seizoen af. De Italiaan won in La Felguera de sprint na een rit over 134 kilometer met een half wiel voorsprong en boekte zijn derde zege van dit jaar.

Erik Dekker heroverde gisteren de eerste plaats in de open Ronde van Zweden. De 23-jarige professional zegevierde in de tijdrit over 21,8 kilometer in Nyköping. De Drent had ook al de proloog op zijn naam gebracht. Het was de derde zege van Dekker dit seizoen. Eerder op de dag had amateur Anthony Theus het eerste deel van de zesde etappe op zijn naam gebracht, een ritje over 99,8 kilometer tussen Norrköping en Nyköping. In de sprint versloeg de Nederlander McEwen en Gebka.