KNP BT koopt weer bedrijf in VS

Het Nederlandse concern KNP BT (papier, verpakkingen en grafische en informatiesystemen) neemt in de Verenigde Staten de kantoorartikelenverkoper Paramount Stationers over. KNP BT heeft gisteren de verwachting uitgesproken, dat de aankoop van Paramount Stationers in Los Angeles (Californië) in juli wordt afgerond.

KNP BT ziet Paramount als een aanvulling op zijn Amerikaanse tak van de Office Products Divisie, BT Office Products USA. Paramount heeft een omzet van 20 tot 30 miljoen dollar per jaar en ongeveer 100 medewerkers. “In LA hebben we wel een papierbedrijf, Calipaper, maar hadden we nog een witte vlek op de kaart bij Office Products”, zei een woordvoerder vanmorgen.

KNP BT streeft ernaar om in de VS een nationaal netwerk van distributie-ondernemingen op te bouwen dat net zo groot en verspreid is als in Europa. Eerder dit jaar werden de overnames aangekondigd in ondermeer Californië (Kielty & Dayton)e n Texas (Northwest Stationers). KNP BT heeft ondernemingen in onder meer New York, Washington en Tampa.