JOHN DE WOLF over Nederland-Saoedi-Arabië

“Ik heb in de studio bij Mart Smeets gekeken. Dat vond ik een mooie afleiding. Zondag was ik nog in Amerika, gisteren haalde ik om half twaalf mijn kinderen van school. Het kan raar lopen. Ik vond het gek om mijn naam bij de reserves te zien staan.

Ik heb me prima vermaakt bij het Nederlands elftal. Het waren prettige weken, ontspannen sfeer. Alles was perfect. Daarom had ik op een 3-0 overwinning gerekend. Maar het was me meteen duidelijk dat dat er niet inzat. We zijn niet scherp genoeg aan de wedstrijd begonnen. Juist bij standaardsituaties moet dat blijken. Het is typerend dat ik al voordat die vrije trap van Saoedi-Arabië werd genomen zei: hier kan weleens wat uitkomen.

Het is een raadsel voor me. Onderschatting? Ik weet het niet. Dat lijkt me sterk. Eerste wedstrijd, hoge verwachtingen, laten we het daar maar op houden. De volgende keer moeten we er gelijk inknallen.

Ik was niet verrast door de opstelling. Bij het partijtje van zaterdag in Washington hadden deze spelers de gele hesjes gekregen, Uli achterin en Rijkaard op het middenveld. De wissels tijdens de wedstrijd waren terecht. Taument voor Overmars had ik wel verwacht. Fantastisch, dat Gas scoorde.''

    • John de Wolf