Centrum voor Kinderboek in de Waag van de baan

AMSTERDAM, 21 JUNI. De Waag in Amsterdam zal voorlopig geen onderdak bieden aan het Centrum voor het Kinderboek. De stichting die zich daarvoor beijvert, heeft “de zaak stilgelegd”, aldus een woordvoerder. Dit nadat duidelijk is geworden dat zij vijf ton zou moeten betalen voor de restauratie van het gebouw aan de Nieuwmarkt.

De stichting ging tot nog toe uit van een eigen bijdrage van een ton. “Wij zijn niet in staat c.q bereid dit bedrag op te brengen”, schrijft het bestuur van de stichting in een brief aan het college van burgemeester en wethouders.

De gemeente heeft aan de restauratie van het gebouw meer dan acht ton uitgegeven. Eind juli zal de buitenkant helemaal in de oorspronkelijke staat zijn hersteld, aldus het Grondbedrijf, daarna moet het worden ingericht door de gebruiker. Maar die zal dus ontbreken.

Vorig jaar besloot de gemeenteraad na jaren discussie dat het Centrum voor het Kinderboek in de Waag mocht. Ook het Reclamemuseum wilde zich graag in het gebouw vestigen.