Beschietingen van Aden duren voort

ADEN, 21 JUNI. Noordjemenitische eenheden hebben gisteren hun beschietingen van het zuidelijke bolwerk Aden voortgezet. Volgens zegslieden in ziekenhuizen zijn de afgelopen week in totaal ongeveer 90 mensen om het leven gekomen bij dergelijke beschietingen. Noordelijke troepen dringen steeds verder naar Aden op weken in hun campagne om de zuidelijke afscheiding van de vier jaar oude Jemenitische eenheidsstaat ongedaan te maken. De Amerikaanse regering waarschuwde gisteren dat verdere militaire actie tegen Aden in Washington zal worden beschouwd als duidelijke schending van resolutie 924 van de Veiligheidsraad van de VN, die drie weken geleden opriep tot een onmiddellijk staat-het-vuren in de Jemenitische oorlog. Een VN-vertegenwoordiger die vervolgens als bemiddelaar naar Jemen werd gestuurd, heeft echter gefaald een wapenstilstand tot stand te brengen. Het Zuidjemenitische leiderschap wil dat de Veiligheidsraad de noordelijke zijde nu dwingt een bestand na te leven. (Reuter, AP, AFP)