Bedrijf bezet na uitblijven salaris

Uit protest over het al bijna drie maanden uitblijven van hun salaris hebben tien medewerkers van HFT (metaal) in Venray gisteren het bedrijfsgebouw bezet.

Ze willen met deze actie het faillissement van HFT afdwingen. In dat geval kunnen zij via de bedrijfsvereniging weer over inkomsten beschikken.Woordvoerder Van der Einde van de actievoerders noemde de financiële toestand van de medewerkers van HFT zeer schrijnend. Volgens Van der Einde wordt directeur Heeren niet meer tot het bedrijf toegelaten tenzij hij duidelijkheid verschaft over de huidige situatie. Heeren, vroeger bedrijfsleider van de failliete onderneming Remga, nam dit bedrijf eind verleden jaar over en zette het voort onder HFT. De vier medewerkers van een kleine nevenvestiging in Maasbree hebben ook al enkele maanden geen loon meer gezien.