WILLEM VAN HANEGEM over Roemenië-Colombia

“Ik vind het voetbal van de Colombianen schitterend om te zien. Hoe ze allemaal in de dekking worden aangespeeld en toch iets goeds met de bal doen. Ik was verrast dat ze met 3-1 van Roemenië verloren, ja.

Ik heb zelf tot 1-0 gekeken. Toen ben ik naar bed gegaan. Anders sta je volgende ochtend helemaal niet meer op en ik zou met die jongens naar een pretpark gaan. Het is jammer dat de meest interessante wedstrijden voor ons 's nachts worden gespeeld. Dat hebben ze lekker geregeld. Wat ik van Colombia gezien heb was veruit het beste tot nu toe. Ik kan niet zeggen dat ik geniet. De openingswedstrijd viel tegen, Italië viel tegen. Als het tempo door de warmte laag is, dan kan er toch goed worden gevoetbald. Waarom niet? Dan komt het alleen op taktiek en techniek aan en nu blijkt het niveau technisch gezien toch niet zo hoog te zijn.

Die Colombianen spelen inderdaad veel door het midden. Ze hebben geen buitenspelers. Die Rincon was er één, maar die staat nu op het middenveld. De spitsen Asprilla en Valencia zijn heel doelgericht. En al zeg je als trainer dat ze naar buiten moeten, doen ze het toch niet.''

    • Willem van Hanegem