Hockeyer feest met veel wijn

Hij klinkt nog schor van het feest na afloop. De Nederlandse hockeyer Piet Hein Geeris won gistermorgen met zijn club Cernusco de Italiaanse titel. Het was Geeris' derde titel binnen zes maanden. Eerder won hij de beker en de zaalhockeytitel. Op de laatste speeldag van de competitie won Cernusco met 5-1 van naaste concurrent Pontevecchio. Geeris scoorde twee keer. Zijn totale produktie in de competitie bedroeg vijftien treffers.

Geeris vertrok afgelopen winter naar de Milanese voorstad, nadat hij voor zes maanden was geschorst door de Nederlandse hockeybond. De spits van Tilburg zou zich hebben misdragen tijdens het WK voor junioren in het Spaanse Terrassa. Zelf ontkent hij de geruchten. Marc Lammers, een andere Nederlandse hockeyer, attendeerde Geeris vervolgens op de Italiaanse club Cernusco. “Eerst had ik er geen trek in, maar toen die schorsing volgde heb ik die meneer van de club meteen gebeld.” Geeris keert overmorgen weer terug in Nederland.

Hoe hebben jullie gisteravond feest gevierd?

We speelden al om elf uur, daarna is iedereen even naar huis gegaan. 's Avonds hebben we lekker gegeten en veel wijn gedronken. Bier kennen ze hier wel, maar niet zoals in Nederland.

Wat vind je van het Italiaanse hockey?

De ambiance is heel anders dan bij ons. Bij de bekerfinale stonden er tweeduizend mensen langs de kant. Dat ging op z'n Italiaans, met veel vuurwerk. Maar tactisch is het natuurlijk een stuk minder. Ze hebben hier weinig goede trainers. Bij Cernusco willen ze heel graag een Nederlandse trainer. Dus als er iemand interesse heeft, moet hij mij maar bellen.

Ben je niet rancuneus ten aanzien van het Nederlandse hockey?

Nee, de problemen met de bond staan helemaal los van het Nederlands elftal. Bij Oranje heb ik alleen te maken met de bondscoach en de spelers.

Keer je terug naar Tilburg?

Ik weet nog niet bij welke club ik volgend seizoen ga spelen. Er zijn meer clubs die interesse hebben getoond.

Wat zul je nog 't meeste missen?

Het lekkere eten, al die pasta's en pizza's. En het voetbal. Ik heb hier een journalist leren kennen die me vaak meenam naar AC Milan.

    • Jaap Bloembergen