Gezamenlijke acties tegen drugstoerisme

ROTTERDAM, 20 JUNI. Politiekorpsen uit Nederland, België en Frankrijk zijn tijdens het weekeinde voor de tweede maal dit jaar gecoördineerd actief geweest tegen drugstoeristen. In Nederland namen ongeveer 150 politiemensen van diverse korpsen deel. De opsporing concentreerde zich in Rotterdam, op de A16, bij de grenspost Hazeldonck, in Zeeuws-Vlaanderen, in treinen tussen Brussel en Parijs en op de rijkswegen in België en Frankrijk. Sinds vorig jaar jaagt de Rotterdamse politie op drugstoeristen uit Frankrijk en België. Tot nu toe verhoudt de oogst aan drugs en dealers zich nauwelijks tot de grote inzet aan opsporingsambtenaren. “Het gaat ons niet om de kilo's of de grote bazen. Wij bestrijden allereerst de grote overlast van drugstoerisme in treinen, op wegen en in buurten”, aldus een politiewoordvoerder.