De Wolf met kuitblessure naar huis

WASHINGTON, 20 JUNI. In een loopbaan met veel tegenslagen heeft John de Wolf nooit zielig gedaan. Zo ook niet gisteren nadat hij hoorde dat het WK voor hem voorbij was. “Er staat een vliegtuig op mij te wachten. Op de weg terug ben ik de enige passagier. Er zijn twaalf stewardessen aan boord. Met mij hoeft niemand medelijden te hebben”, aldus de Feyenoord-verdediger. Vanochtend arriveerde hij op Schiphol.

De Wolf scheurde tijdens de eerste training in het JFK-stadion in Washington een spier in de rechterkuit. “Ik wandelde terug naar de middenlijn. Opeens voelde ik iets knappen.” Dokter en fysiotherapeut bekommerden zich meteen om hem en zijn kuit werd in het ijs gepakt, “maar ik wist gelijk dat het voorbij was voor me. Ineens, pats.” Eerder in het trainingskamp van Oranje had De Wolf al last van dezelfde kuit. Toch vond dokter Kessel niet dat de speler te vroeg weer met trainen was begonnen. “Hij had vier dagen zonder problemen getraind.” De Wolf zelf: “Ik dacht echt dat het helemaal over was.”

Kessel oordeelde 24 uur na het voorval definitief dat De Wolf voor het einde van het WK niet meer zou herstellen. Dat betekende dat hij het trainingskamp moest verlaten. Daarom besloot De Wolf naar huis te gaan. “Het leek me niet zinvol een paar weken bij de spelersvrouwen in het hotel te gaan zitten. Het is vervelend te moeten toekijken.” Hij dacht ook meteen alweer aan Feyenoord. “Ik wil zo snel mogelijk fit zijn. Op 11 juli begint de training alweer.” De Wolf is gewend geraakt tegenslagen te incasseren. Hij was vaak geblesseerd. Hij miste al eens een bekerfinale en een halve finale van het Europa-Cuptoernooi.

De Wolf had zich erg verheugd op het WK. “Het was mooi om er bij te zijn. En het gaat nog veel mooier worden. Ik had me er echt op verheugd. Ik voelde me weer helemaal fit. Ik was ervan overtuigd dat ik tegen Saoedi-Arabië op de bank kon zitten. Ik denk dat ik thuis de wedstrijden wel op televisie volg. Al zal dat bij het begin wel even moeilijk zijn.”