Aardigste wedstrijden tot nu toe in de nacht

ROTTERDAM, 20 JUNI. De leukste wedstrijden bij het wereldkampioenschap voetbal in de Verenigde Staten worden in Europese tijd tot nu toe 's nachts gespeeld. Kameroen en Zweden speelden afgelopen nacht 2-2 en een etmaal eerder won Roemenië met 3-1 van het attractief spelende Colombia. In de groep van Nederland won België moeizaam met 1-0 van Marokko. Degryse van Anderlecht maakte koppend het enige doelpunt.

“België en Nederland zullen het zaterdag wel op een akkoordje gooien”, voorspelde de in België spelende Marokkaan Nacer Abdellah na afloop. “Ze spreken immers dezelfde taal.”

Nederland speelt komende nacht in Washington zijn eerste wedstrijd in het toernooi, tegen Saoedi-Arabië. Verwacht wordt dat Frank Rijkaard als middenvelder zal worden opgesteld. In dat geval zal Ulrich van Gobbel een van de mandekkers zijn.

Verdediger John de Wolf zal in ieder geval niet van de partij zijn. De Feyenoorder liep bij de training een ernstige spierblessure in zijn kuitbeen op en reisde vandaag al naar huis. “Ik voelde opeens iets knappen, pats en mijn WK was voorbij.”

Bondscoach Dick Advocaat zal geen vervanger voor De Wolf oproepen. Hij had daar reglementair wel recht op. De Nederlandse selectie bestaat nu nog uit 21 spelers.

De Boliviaan Etcheverry en de Spanjaard Nadal, die op de eerste dag van het WK van het veld werden gestuurd, zijn voor twee wedstrijden geschorst.

Er werden tot nu toe in acht wedstrijden twee rode en 31 gele kaarten uitgedeeld. De wereldvoetbalbond FIFA is tevreden over de kwaliteit van de arbitrage.

Wedstrijden van vanavond en vannacht: Brazilië-Rusland (22.00 uur) en Nederland-Saoedi-Arabië (01.30 uur).