Piraterij software in Europa daalt

CANNES, 18 JUNI. De software-piraterij in Europa is in omvang in 1993 duidelijk afgenomen. Dit blijkt uit een berekening die de Software Uitgevers Vereniging Europa daarover gisteren in Cannes presenteerde. De software-industrie derfde door illegaal gemaakte copiëen in 1993 een bedrag van 737 miljoen dollar. Dit is bijna de helft van de jaaromzet van de industrie van 1,6 miljard dollar. De situatie blijkt het meest verbeterd in Italië waar “nog maar” 43 procent van de bedrijfsmatig aangewende computers met illegale software draait, tegen meer dan 80 procent in 1992. In de Beneluxlanden was 54 procent van de bedrijfsmatige software in 1993 illegaal, gevolgd door Frankrijk en de Scandinavische landen met uitzondering van Zweden (43 procent), Zweden (33 procent), Zwitserland (22 procent) en Duitsland en Oostenrijk (14 procent). (DPA)