Goudkoorts; Beloning per speler indien zijn elftal wereldkampioen wordt

Grafiek: Griekse voetballers verdienen tijdens het gisteren gestarte wereldkampioenschap voetbal in de Verenigde Staten ruim 85.000 gulden per wedstrijd als zij kampioen worden. Tot en met de finale gaat het om zeven wedstrijden, allemaal de komende vier weken te spelen. De Grieken strijken bij WK-winst een premie van circa 597.000 gulden per persoon op.

Het Nederlands elftal komt er bekaaid af vergeleken bij de Grieken. Mocht Oranje de wereldbeker mee naar Nederland nemen dan ontvangt iedere speler, ook de reserves, 200.000 gulden van de KNVB, ruim 28.000 gulden per wedstrijd.

Dit blijkt uit berichten in de internationale pers en uit cijfers verstrekt door de nationale voetbalbonden. Van België, Ierland en de Verenigde Staten is het bonussysteem geheim; van de overige in de grafiek ontbrekende WK-deelnemers zijn geen gegevens bekend.

    • Niek den Tex