Afscheid van Amerikaanse golfer Palmer

OAKMONT, 18 JUNI. Op de baan waar hij als 12-jarig talent in 1942 zijn debuut maakte, heeft Arnold Palmer gisteren afscheid genomen. Op de tweede dag van de US Open wist de Amerikaanse golfer op de course van de Oakmont Country Club de cut niet te halen. In 1953 speelde Palmer zijn eerste Open in Oakmont. Negen jaar later verloor hij een sensationele play-off van zijn al even illustere landgenoot Jack Nicklaus.

Op de baan werden zijn laatste schreden gisteren begeleid door een ritmisch handgeklap van het talrijke publiek. Onder zijn strooien hoed kon hij zijn emoties niet verdoezelen. De vele journalisten onthaalden hem met een minutenlange staande ovatie in het perscentrum. Palmer kwam nauwelijks uit zijn woorden. “Ik bedoel, 40 jaar, leuk, werk, plezier. Ik heb niet alles gewonnen. Ik denk dit alles is wat ik te zeggen heb.” Na afloop van de persconferentie stapte hij naar buiten, maar toen het applaus aanhield keerde hij terug om de media een laatste groet te brengen.

Palmer is een levende legende in de golfwereld. Hij verdiende naar schatting elf miljoen dollar (ongeveer twintig miljoen gulden) met de uit de hand gelopen hobby. Hij speelde in totaal 70 toernooien voor beroepsspelers. In september wordt hij 65 jaar. Hij is voorlopig niet van plan om in de senioren-tour mee te spelen. (AP)