In Rotterdam sluit vierde galerie binnen halfjaar

ROTTERDAM, 17 JUNI. De Rotterdamse galeriehoudster R. van Rijsbergen sluit haar galerie na acht jaar, om 'economische redenen'. Daarmee gaat de vierde galerie binnen een half jaar in Rotterdam dicht.

Eerder sloten de galeries van Van Krimpen/Art and Project, Van Maurik en galerie De Studio in de Maasstad. Volgens galeriehoudster Van Rijsbergen is er sprake van 'een structureel probleem' in Rotterdam: er zijn te weinig mensen die kunst kopen om galeries te kunnen laten bestaan. “Er is wel een hele kleine groep mensen die internationale topkunst verzamelt, maar die opeert nationaal en internationaal. Voor de kunst in het segment daar vlak onder zijn te weinig kopers in Rotterdam.” Of de opheffing van de rentesubsidie-regeling, waarbij particulieren op krediet kunst konden kopen en WVC de rente betaalde, bijdraagt aan de sluiting kon Van Rijsbergen niet zeggen.