Bemiddelaar met EZLN Mexico weg

MEXICO-STAD, 17 JUNI. De Mexicaanse regeringsbemiddelaar in de guerrilla in de zuidelijke staat Chiapas, Manuel Camacho Solis, heeft gisteren ontslag genomen.

Vorig weekeinde verwierpen de guerrillastrijders van het EZLN een vredesvoorstel van de autoriteiten en dreigden met een hervatting van de strijd als de presidentsverkiezingen van 21 augustus niet eerlijk verlopen en de regering geen haast maakt met de beloofde democratisering.

Hij gaf de huidige presidentskandidaat van de regerende PRI, Ernesto Zedillo, de schuld van het falende vredesoverleg. Camacho, oud-burgemeester van Mexico-stad, zei voorlopig buiten de politiek te willen blijven.

Camacho liep vorig jaar zijn nominatie mis als presidentskandidaat van de PRI. De PRI-nominé, Donaldo Colosio, is vermoord en werd opgevolgd door Ernesto Zedillo. (AFP)