Poetry International

Het volledige programma is verkrijgbaar bij Poetry International, De Doelen, Kruisstraat 2, Rotterdam. Inl 010-4134330/2171700/2171717.

Van vr 17 t/m za 25 juni viert Poetry International haar 25ste verjaardag. Het jaarlijks in Rotterdam terugkerende evenement is in de loop der jaren uitgegroeid tot het grootste poeziefestival ter wereld. Meer dan zestig dichters nemen deel aan het dichtersfestijn dat op verschillende locaties in Rotterdam plaatsvindt.

Van de Nederlandse en Vlaamse dichters en schrijvers komen H.C. ten Berge, Remco Campert, Hugo Claus, Herman de Coninck, Judith Herzberg, Gerrit Komrij, Tom Lanoye, Cees Nooteboom, Sybren Polet, Jean Pierre Rawie, Bert Schierbeek, Eddy van Vliet, Simon Vinkenoog, Leo Vroman en Willen Wilmink. Uit het buitenland zijn afkomstig Bei Dao en Zheng Min (China), Hans Magnus Enzensberger, Karin Kiwus en Oskar Pastior (Duitsland), Kofi Awoonar (Ghana), Craig Raine, Adrian Mitchell, Glyn Maxwell en Dan Paterson (Groot-Brittannie), Yehuda Amichai (Israel), Andrea Zanzotto (Italie), Kazuko Shiraishi en Itaru Oki (Japan), Wole Soyinska (Nigeria), Aleksandr Koesjner en dichter-zanger Joeli Kim (Rusland), Miroslav Holub (Tsjechie), Breyten Breytenbach (Zuid-Afrika) en Lars Gustafsson (Zweden).

Tal van nevenactiviteiten staan op het programma: een open podium voor gelegenheidsdichters en het reizende literatuurmuseum BoekieBoekie. De stadsreinigingsdienst Roteb heeft met enkele scholen het project 'De poezie rijdt op straat' georganiseerd, waarbij vuilniswagens zijn voorzien van dichtregels. Maandag 20 juni zal Breyten Breytenbach het 'Grand Gala de la Poesie' inluiden.