KLM stijgt op IATA-lijst

KLM is op de ranglijst van de Internationale Vereniging van Luchtvaartmaatschappijen (IATA) flink gestegen. Het luchtvaartbedrijf vervoerde vorig jaar op internationale vluchten 9,855 miljoen passagiers en klom daardoor van de tiende naar de zesde plaats. Ook op de ranglijst voor internationaal vrachtvervoer is KLM gestegen. De Nederlandse onderneming transporteerde in 1993 478.000 ton vracht en nam daarmee de vijfde plaats in, na een achtste notering in 1992.

Britisch Airways voert de ranglijst voor internationaal passagiersverkeer opnieuw aan, dit keer met ruim 22,7 miljoen reizigers, gevolgd door Lufthansa met 16,3 miljoen. Derde is American Airlines met 14,3 miljoen passagiers. Air France en United Airlines zijn vierde en vijfde. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Northwest, waarin KLM een belang van 20 procent bezit, daalde van de twaalfde naar de dertiende plaats. Het bedrijf vervoerde vorig jaar op internationale vluchten 7,5 miljoen passagiers.