Ajax tweede op plaatsingslijst van UEFA

GENEVE, 16 JUNI. De Europese voetbalbond heeft gisteren de deelnemerslijst bekend gemaakt voor het Europa-Cuptoernooi der landskampioenen. Ajax neemt daarop de tweede plek in achter bekerhouder AC Milan. Voor het komende evenement hadden zich 43 gegadigden gemeld voor 24 plaatsen. Die werden vergeven aan de hand van de prestaties van de afgelopen vijf seizoenen.

Behalve Milan en Ajax zijn ook Manchester United, Bayern München, Barcelona, Benfica, Spartak Moskou en Anderlecht direct toegelaten tot de Champions League, de lucratieve competitie die in vier groepen van vier wordt afgewerkt. De overige zestien clubs, de nummers 9 tot en met 24 van de UEFA-rangschikking, spelen eerst een voorronde. Feyenoord is ook vrijgesteld van het spelen van een voorronde voor het bekerwinnaarstoernooi. De Rotterdamse club is op de voorlopige lijst elfde.