Xerox kent EDS uniek contract toe

De Amerikaanse fabrikant van kopieerapparaten Xerox gaat de exploitatie van zijn internationale computer- en telecommunicatienet uitbesteden aan Electronic Data Systems (EDS). De fabrikant heeft daarvoor een tienjarig contract gesloten. Xerox betaalt EDS in die periode 3,2 miljard dollar. Het is de grootste commerciële overeenkomst van dit type tot nu toe en de eerste op wereldschaal.

EDS, een dochterbedrijf van het autoconcern General Motors, zal in het kader van het akkoord 1700 werknemers en contractmedewerkers van Xerox overnemen in negentien landen. De onderneming krijgt de controle over onder meer de datacentra van Xerox in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Brazilië. Zij wordt verder verantwoordelijk voor het onderhoud en de verbetering van bestaande communicatiesystemen. Xerox houdt de zeggenschap over de te volgen strategie, de opbouw van het net en de ontwikkeling van nieuwe programma's.