Vier jaar geëist tegen Wathey

PHILIPSBURG, 15 JUNI. De officier van justitie van de Nederlandse Antillen heeft gisteren een gevangenisstraf van vier jaar geëist tegen de voormalige politiek leider van het Bovenwindse eiland Sint Maarten, Claude Wathey, in de fraudezaak rondom uitbreiding van de luchthaven Prinses Juliana op Sint Maarten.

Wathey moet volgens de aanklager ook vijf jaar uit het passief kiesrecht worden ontzet. Drie andere hoofdverdachten hoorden gevangenisstraffen van 18 maanden tot 3 jaar eisen. Het gaat onder anderen om de voormalige burgemeester van Sint Maarten en de zoon van van Claude Wathey die in 1989 toen de fraude werd gepleegd, voorzitter van de raad van commissarissen van de luchthaven was. Volgens de officier van justitie is door prominente figuren op Sint Maarten in diverse zaken op grote schaal gefraudeerd. De vier hoofdverdachten werd ook valsheid in geschrifte, meineed en “deelname aan een organisatie die het plegen van misdrijven tot doel heeft” ten laste gelegd.