Studievertraging tandheelkunde

UTRECHT, 15 JUNI. Studenten tandheelkunde aan de universiteiten in Amsterdam en Nijmegen doen gemiddeld meer dan één jaar langer over hun studie dan de officiële cursusduur van vijf jaar.

Die studievertraging is zowel naar Nederlandse als naar Europese normen 'onacceptabel'. Dat schrijft een Nederlands/Vlaamse visitatiecommissie die in opdracht de Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten (VSNU) en het Bureau van de Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR) de kwaliteit van de twee Nederlandse en de vier Vlaamse tandartsopleidingen onderzocht. De commissie oordeelt over het algemeen gunstig over de kwaliteit van de onderzochte opleidingen maar zij zouden meer aandacht moeten besteden aan het werken in teamverband met mondhygiënist en/of tandartsassistent.