Rotterdam kiest beste dans en toneel van seizoen

ROTTERDAM, 15 JUNI. De Rotterdamse Schouwburg heeft 'De Keuze van de Schouwburg 1994' bekendgemaakt. 'De Keuze' is het jaarlijkse repriseprogramma van de Rotterdamse Schouwburg, bestaande uit de naar het oordeel van een interne jury beste dans-, theater- en jeugdtheaterprodukties van het afgelopen seizoen. Het programma, dat veertien produkties bevat, wordt gepresenteerd van 31 augustus tot en met 20 september.

Uit het toneelaanbod zijn gekozen: Oom Wanja van Tsjechov bij Art & Pro in de regie van Frans Strijards, Richard III van Toneelgroep Amsterdam in de regie van Gerardjan Rijnders, Brief aan Vader van Franz Kafka in de regie van Ernst Braches, De Fantasten bij De Tijd van Robert Musil in de regie van Lucas Vandervost, Joko naar Roland Topor bij Blauwe Maandag Compagnie in de regie van Luk Perceval, Nora van Henrik Ibsen bij Theater Malpertuis in de regie van Dirk Tanghe, Play Strindberg van Friedrich Dürrenmatt bij Art & Pro in de regie van Frans Strijards, De Presidentes van Werner Schwab bij De Trust in de regie van Theu Boermans en Onder Controle, een eigen stuk, van Mug met de Gouden Tand. Op dansgebied zijn drie voorstellingen gekozen: One van Grace Ellen Barkey bij Theater am Turm, Suites van Harijono Roebana en Andrea Leine bij Dansersstudio en Bonjour Madame... van Les Ballets de la B. Aan jeugdtheater is geprogrammeerd: Achter Glas van Speelteater Gent (regie: Eva Bal), Het leven een droom van Huis aan de Amstel (regie Liesbeth Coltof), Othello van Muztheater (regie: Allan Zipson).