Nog duizend kaarten voor duel Oranje

ORLANDO, 15 JUNI. De WK-organisatie heeft de KNVB nog duizend kaarten aangeboden voor de ontmoeting tussen Nederland en België op 29 juni in de Citrus Bowl van Orlando. De voetbalbond kreeg aanvankelijk slechts vier- tot vijfduizend kaarten en is dan ook verbijsterd over het feit dat er nu nog zoveel toegangsbewijzen beschikbaar zijn. Manager veiligheidszaken Will van Rhee: “Wij horen al honderd jaar dat alle wedstrijden zijn uitverkocht en nu liggen er plotseling zoveel kaarten klaar. Dat is toch ridicuul? De kaartverkoop voor dit toernooi is op zijn zachtst gezegd zwak te noemen.”

De openingswedstrijd van Oranje tegen Saoedi-Arabië in Washington wordt bijgewoond door achtduizend Nederlanders. De duels tegen Marokko en België in Orlando echter door vijftien- tot twintigduizend landgenoten. Zestig procent van die mensen heeft zijn toegangsbewijzen dus buiten de KNVB om bemachtigd.

Van Rhee: “Uit een onderzoek is gebleken dat in de laatste toernooien waar wij aan deelnamen 55 procent van de kaarten niet door ons werd verstrekt. Het zijn vooral de reisbureaus die de toegangsbewijzen in Amerika hebben opgekocht. Het nadeel is dat er package-deals zijn afgesloten. Er zijn supporters die kaarten bezitten voor vijf of zes wedstrijden, terwijl ze er misschien maar drie bezoeken. Daardoor zul je zien dat Saoedi-Arabië tegen Marokko op papier wel is uitverkocht, maar in werkelijkheid slechts door een handjevol toeschouwers wordt bezocht.”