Grolsch krijgt water uit Ruurlose Broek

Bierbrouwerij Grolsch gaat in de nabije toekomst het grootste deel van het water dat nodig is voor het brouwen van bier en voor het spoelen en wassen van de bierflesjes oppompen uit het gebied Ruurlose Broek bij Ruurlo. Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben daarvoor toestemming gegegeven. Grolsch had een vergunning om jaarlijks 430.000 kubieke meter grondwater op te pompen in Groenlo, naast het verbruik van 300.000 kubieke meter water van het waterleidingbedrijf. Uit Groenlo kon jaarlijks echter maar ongeveer 300.000 liter van de 430.000 kuub gebruikt worden, aangezien de grond op de waterwinlokatie hier en daar is vervuild. Bij Ruurlose Broek zal Grolsch jaarlijks 550.000 kubieke meter water op gaan pompen. Daarnaast blijft Grolsch water betrekken van het waterleidingbedrijf, waardoor het bedrijf nu jaarlijks 850.000 kubieke meter water kan verbruiken.