GEGRILDE COURGETTE MET BASILICUM EN MOZZARELLA

Een ideetje voor een voorgerecht voor een diner met gasten. Praktisch alles kan worden voorbereid.

Voor 4 personen:

1 courgette

olie

1 venkelknol

1 rode paprika

1 bosje verse basilicum

1 eetlepel balsamicoazijn

4-5 eetlepels olijfolie

1 theelepel pesto of gedroogde basilicum

zout, peper

2 verse bolletjes Mozzarella

Snijd de gewassen courgette diagonaal in acht plakken van 10-12 centimeter lang en 3-4 millimeter dik. Vet een grillplaat met olie in en rooster daarop de plakken courgette 2 minuten per kant. (Alternatief: bakken in een koekepan). Leg de plakken op een bord. Maak de venkelknol schoon en snijd hem doormidden. Kook de venkel in een kwartier gaar en spoel de groente dan in een vergiet onder koud stromend water af, om nagaren te voorkomen. Snijd elke helft van de venkel in twee schijven. Rooster de paprika boven de gasvlam tot het vel zwart geblakerd is. Stop de paprika even in een plastic zakje; bij het uitwasemen laat het vel gedeeltelijk los. Pel het vel er onder koud stromend water af. Snijd de paprika in vier lange stukken en verwijder steel en zaadlijsten. Bewaar vier 4 basilicumblaadjes en snijd de rest fijn. Roer de azijn, olijfolie en pesto door elkaar. Strooi zout, peper en fijngesneden basilicum op de plakken courgette en venkel en lepel er ook wat van het oliemengsel over. Laat de groente hierin marineren. Zorg ervoor dat de mozzarella niet te koud is. Snijd elk bolletje in vier plakken. Neem vier kleine bordjes en leg bovenaan elk bord twee plakjes courgette met daartussen een schijf venkel. Leg de paprika ernaast en twee plakjes mozzerella aan de onderkant van het bord. Lepel de rest van het oliemengsel over het gerecht. Het basilicumblad dient als garnering. Serveer er brood en boter bij.

    • Annelène van Eijndhoven