Drugsbende in Drenthe en Limburg opgerold

MAASTRICHT, 15 JUNI. Met de aanhouding van dertien verdachten en de ontmanteling van een compleet drugslaboratorium heeft de politie in Limburg en Drenthe gisteren een drugsbende opgerold.

Het professionele laboratorium was gehuisvest in een boerderij bij het Drentse Westerbork. De machines daar konden 60.000 drugstabletten, vermoedelijk XTC-pillen, per uur produceren. Het laboratorium is volgens de politie “vele jaren” in bedrijf geweest. Na een onderzoek van maanden ging de politie dinsdagochtend vroeg met honderd man tot actie over. Bij huiszoekingen op negen adressen in Maastricht werden elf mensen aangehouden. In Drenthe werden de boer en boerin in de kraag gegrepen. Op de adressen werden verschillende soorten drugs, “zeer grote geldbedragen”, dure auto's, audio-visuele apparatuur, waaronder computers, in beslag genomen.