Beruchte mafioso bevrijd uit cel

ROME, 15 JUNI. Een van de belangrijkste mafiosi uit Noord-Italië, Felice Maniero, is dinsdagmorgen vroeg door een groep gewapende mannen bevrijd uit de gevangenis van Padua, een van de best-beveiligde van Italië. Mafiabestrijders ervaren de ontsnapping als een klap in hun gezicht. Minister van binnenlandse zaken Roberto Maroni heeft gezegd dat de politie door de inlichtingendienst was gewaarschuwd dat er een poging zou worden ondernomen om Maniero te bevrijden, maar niets heeft gedaan. Maniero wordt verdacht van een aantal ontvoeringen, overvallen en drugshandel in het noordoosten van Italië. Het commando van tien mannen, gekleed in uniformen van de carabinieri, werd in strijd met de regels binnengelaten tegen 5 uur 's ochtends. Zij overmeesterden vier bewakers.