Akkoord bereikt ondergronds station

AMSTERDAM, 15 JUNI. Het college van B en W van Amsterdam, het bestuur van het Regionaal Overlegorgaan Amsterdam (ROA) en streekvervoersbedrijf NZH hebben gisteren een akkoord bereikt over de financiering van een ondergronds busstation bij Amsterdam Centraal Station. Het ondergrondse station moet een eind maken aan de chaotische situatie voor het station, waar trams, taxi's en bussen op passagiers wachten. De terminal komt onder het open havenfront bij het station. De bouw begint in de tweede helft van 1995. Door de bouw ervan te combineren met de aanleg van de metrolijn Noord-Zuid, wordt 50 miljoen gulden bespaard op de totale kosten van 250 miljoen gulden. Minister Maij (verkeer en waterstaat) moet dan wel voor 21 juni instemmen met de besteding van 70 miljoen gulden uit het VINEX-budget voor het station. De gemeente draagt 15 miljoen bij.