Verdachte export naar Pakistan

BONN, 14 JUNI. De gerechtelijke autoriteiten in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg stellen een onderzoek in naar de mogelijke export van gevoelig nucleair materieel naar Pakistan. Dat is vanmorgen officieel bevestigd in Bonn. Volgens de Duitse televisie hebben twee Pakistaanse diplomaten van wie vermoed wordt dat ze bij een mogelijk illegaal transport van het materiaal zijn betrokken onlangs het land verlaten. Volgens een gisteravond uitgezonden reportage van de ARD zouden Duitse bedrijven nog tot voor kort gevoelig materiaal hebben geleverd. De Duitse douane zou de afgelopen herfst bij een controle gestuit zijn op onderdelen voor een ultracentrifuge-installatie die waren gemaakt door een bedrijf van in Baden-Württemberg. Pakistan heeft het verdrag tegen de verspreiding van kernwapens niet getekend. (AFP)