Mövenpick ziet lagere omzet

De economische problemen in Duitsland zorgen bij het Zwitserse hotel- en restaurantconcern Mövenpick in het lopende boekjaar voor een terugval van de omzet.

Duitsland is goed voor 35 procent van de omzet. In de eerste vijf maanden van dit jaar had Mövenpick al te maken met een terugval van 6,8 procent, die werd veroorzaakt door het sluiten van onrendabele bedrijfsonderdelen en andere herstructureringen. Vorig jaar steeg de omzet nog licht met 1,6 procent tot 1,25 miljard Zwitserse franc (1,6 miljard gulden).

De sanering zorgt wel voor een verbetering van het bedrijfsresultaat, zei bestuursvoorzitter Ulrich Geissmann gisteren in Zürich bij een toelichting op de jaarcijfers. Omdat de winst van Mövenpick vorig jaar licht is gestegen van 6,5 naar 8,6 miljoen Zwitserse franc (bijna 12 miljoen gulden) wordt over het vorige boekjaar een dividend uitgekeerd na twee dividendloze jaren.