Dylan en Metallica op 'Woodstock'

SAUGERTIES, 14 JUNI. 135 dollar (ongeveer 270 gulden) kost de entree bij de herleving van het befaamde Woodstock-festival in het weekeinde van 13 juli.

In 1969 hadden 400.000 à 600.000 mensen gratis of voor 18 dollar drie dagen het festival bijgewoond, dat voor vele jaren de toon zette voor wat een popfestival moest zijn: eindeloze peace, love and understanding. Woodstock-ventures, het bedrijf dat de herdenking organiseert in Saugerties (170 kilometer ten noorden van New York) kondigt optredens aan van onder andere Bob Dylan, de Red Hot Chili Peppers, Santana, Crosby, Stills and Nash, Peter Gabriel, Metallica, Jimmy Cliff's All Star Reggae Jam, Aerosmith, The Allman Brothers Band, Arrested Development, Johnny Cash, Joe Cocker en de Neville Brothers. Het festival moet concurreren met een tezelfdertijd te houden concert van The Rolling Stones bij New York en vooral met een andere herdenkingsbijeenkomst, die niet het recht heeft zich 'Woodstock' te noemen maar wel plaatsvindt op de historische plaats uit 1969, in Bethel. (AFP)