Bill en Hillary Clinton verhoord over Whitewater

WASHINGTON, 14 JUNI. De Amerikaanse president Clinton en zijn echtgenote Hillary zijn afgelopen zondagmiddag onder ede verhoord door de speciale aanklager Robert Fiske die het onderzoek naar de Whitewater-affaire verricht. Deze kwestie handelt over omstreden financiële transacties van de Clintons in het verleden met het ontwikkelingsprojekt Whitewater in Arkansas. De juridisch adviseur van het Witte Huis, Lloyd Cutler, deelde gisteren mee dat de ondervraging op het Witte Huis onder meer ging over de dood van Clintons vriend en juridisch medewerker Vincent Foster, die vorig jaar zomer zelfmoord pleegde. Ter sprake kwam ook “de communicatie” tussen de staven van het Witte Huis en van het ministerie van financiën over een onderzoek van de overheid zelf naar de Whitewater-affaire.

De president en zijn vrouw werken volledig mee aan het onderzoek, onderstreepte Cutler. In belang van het onderzoek worden geen inhoudelijke mededelingen gedaan over de ondervragingen. Het verhoor van de president duurde anderhalf uur, dat van Hillary Clinton een uur. (Reuter)