Bij begrafenis vijftig Koerden gedood

ANKARA, 14 JUNI. Meer dan vijftig mensen zijn gisteren gedood en veertig gewond bij een aanval op een begrafenisstoet in Sulaymaniyah in het de facto onhankelijke Vrij Koerdistan in het noorden van Irak. Volgens de Koerdische Democratische Partij (KDP) openden strijders van de rivaliserende Patriottische Unie van Koerdistan (PUK) vanaf daken van gebouwen in het centrum de stad het vuur op de rouwende menigte. Het ging om de begrafenis van een KDP-commandant die een paar dagen geleden om het leven was gekomen bij gevechten met de PUK in het gebied van Penjwin. PUK-leider Jalal Talabani en KDP-leider Massoud Barzani hielden gisteren vredesoverleg in Silopi in het Turkse grensgebied met Irak. Na afloop werd geen verklaring uitgegeven. Bij de strijd tussen de KDP en de PUK zijn de afgelopen weken al honderden doden gevallen. (Reuter, AP)