Staakt-het-vuren in Jemen gestrand

ADEN/ SANA'A, 13 JUNI. Een vanochtend door een noordelijke zijde in de zes weken oude oorlog in Jemen afgekondigd staakt-het-vuren heeft geen enkel resultaat gehad. Het was het vierde bestand sinds een week, waarvan geen enkel langer dan enkele uren heeft standgehouden. Beide zijden geven elkaar de schuld van de mislukkingen.

Noordjemenitische zegslieden hebben Saoedi-Arabië ervan beschuldigd troepen samen te trekken langs de Jemenitische grens in afwachting van een interventie, en huurlingen te betalen om aan zuidelijke zijde mee te vechten. De aantijging kwam na noordelijke beschuldigingen dat Riad Zuid-Jemen wapens stuurt. Zuid-Jemen op zijn beurt beschuldigt Irak ervan wapens en manschappen aan het noorden te leveren. Saoedi-Arabië, dat nooit veel heeft opgehad met de Jemenitische eenheid, heeft twee weken geleden tot woede van Noord-Jemen de Jemenitische oorlog in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties aangekaart. (Reuter, AP)