Romario met blessure uitgevallen

ROTTERDAM, 13 JUNI. Brazilië heeft de oefenwedstrijd tegen El Salvador met 4-0 gewonnen. Romario, Bebeto, Zinho en Rai maakten de doelpunten. Romario verliet voor rust met een lichte spier<blessure het veld. Voor het eerste WK-duel wedstrijd is hij vermoedelijk hersteld. Verdediger Gomes zal waarschijnlijk ontbreken. Hij moest zich tegen El Salvador met een dijbeenblessure laten vervangen. Vaste keus Rai zat aanvankelijk op de bank, na zijn teleurstellende optreden van vorige week woensdag tegen Honduras.

Ook Mexico vergrootte het zelfvertrouwen door Noord-Ierland met 3-0 te verslaan. Luis Garcia had met zijn twee treffers een belangrijk aandeel in de overwinning. Het derde doelpunt kwam van de schoen van Hermosillo. Bij Mexico maakte de spits Hugo Sanchez zijn rentree na twee maanden op non-actief te hebben gestaan.

Italië won met 1-0 van Costa Rica. Aanvaller Signori maakte zijn derde doelpunt in evenveel wedstrijden. Zijn teamgenoten bleken duidelijk nog niet in topvorm. De Italianen hebben moeite met de aanvallende taktiek van bondscoach Sacchi, die als trainer van AC Milan furore maakte met offensief spel.

Bulgarije speelde met 1-1 gelijk tegen Tecos, de kampioen van de Mexicaanse eerste divisie. De Bulgaren kwamen al na vijftien minuten spelen op 1-0. Sirakov rondde een voorzet van Stoitsjkov af. De Mexicanen trokken de stand zes minuten later gelijk.

Nigeria maakte in de laatste test op eigen bodem indruk door Georgië met 5-1 te verslaan. Het team van Clemens Westerhof keek al na twee minuten spelen tegen een achterstand aan. Yekini en Siasia maakten ieder twee Nigeriaanse doelpunten.

Colombia won met 3-0 van de Braziliaanse club Palmeiras. Rincon (2) en Valencia namen de produktie voor hun rekening. Zweden en Roemenië speelden met 1-1 gelijk. De Zweedse PSV'er Ingesson en de Roemeen Hagi scoorden. Ook de WK-gangers Bolivia en Zwitserland hielden de stand in evenwicht: 0-0. Zuid-Korea won met 3-0 van Honduras.