RIJSTPUDDING MET KIWI

In het Engels gebruikt men voor geliefde gerechten de uitdrukking 'comfort food'. Iedereen heeft er eigen voorbeelden van en vaak zijn het oude favorieten uit de kinderjaren. Voor mij vallen de meeste stoofschotels, alle romige soepen en warme toetjes als de rijstpudding hieronder.

Voor 6 personen:

400 gram gekookte rondkorrelige rijst

7 1/2 deciliter melk, of 5 deciliter melk en 2 1/2 deciliter slagroom

100 gram suiker

2 theelepels vanille-essence

Kiwisaus

2 eetlepels vloeibare honing

15 gram boter

1 eetlepel vers citroensap

2 theelepels geraspte citroenschil

snufje geraspte nootmuskaat

snufje zout

2 kiwi's, geschild en in dikke plakken gesneden

Doe de rijst, melk, of melk en slagroom, met de suiker in een grote pan met een zware bodem en breng alles onder af en toe roeren aan de kook op een matig vuur. Laat het mengsel 30 tot 40 minuten koken onder regelmatig roeren tot het vocht geabsorbeerd is en de pudding dik is. Neem de pan van het vuur en roer er de vanille door. Schep de pudding over in een decoratieve kom.

Doe alle ingrediënten voor de saus in een kleine pan en laat circa 10 minuten zachtjes sudderen onder af en toe omscheppen. Schep de saus over de rijstpudding en dien op.

    • Kim Maclean