Grote fusie verzekeraars op handen

LONDEN/PARIJS, 13 JUNI. Het Britse verzekeringsconcern Commercial Union staat op het punt de Franse verzekeraar Groupe Victoire over te nemen voor omgerekend 4,1 miljard gulden. De Nederlandse verzekeraars Delta Lloyd, onderdeel van Commercial Union, en Nieuw Rotterdam, dochter van Groupe Victoire, gaan zo tot een concern behoren.

De Britten gaan met de fusie behoren tot de grootste verzekeraars in Europa. Commercial Union voert exclusieve onderhandelingen met het moederbedrijf van Victoire, de Franse financiële houdstermaatschappij Compagnie de Suez. Compagnie de Suez deelde het eigendom van Groupe Victoire tot eind vorig jaar met het Franse verzekeringsconcern Union des Assurances de Paris (UAP). In oktober verkocht UAP zijn belang van 34 procent aan Suez en kreeg in ruil daarvoor de buitenlandse activiteiten van Victoire.