Cyrano valt buiten de Tony Awards

NEW YORK, 13 JUNI. De nieuwe musical Passion van Stephen Sondheim, gebaseerd op de uit 1981 daterende film Passione d'Amore van Ettore Scola, heeft gisteravond de Tony Awards in de wacht gesleept voor beste musical, beste muziek en beste script.

De andere grote kanshebber, de Disney-produktie Beauty and the Beast, kreeg alleen de onderscheiding voor de beste kostuums. De Nederlandse produktie Cyrano, die met vier nominaties in de race was, viel geheel buiten de prijzen.

De prijs voor het beste nieuwe toneelstuk op Broadway ging naar het aan aids gewijde Angels in America: Perestroika van Tony Kushner. Broken Glass, het nieuwe stuk van Arthur Miller, kwam volgens de jury voor geen enkele Tony Award in aanmerking. Diana Rigg, die zich sinds zaterdag dame Diana Rigg mag noemen, werd uitgeroepen tot beste actrice. Zij speelde op Broadway de titelrol in Medea van Euripides. Passion is het verhaal van een lelijke vrouw die verliefd wordt op een buitengewoon knappe soldaat. Bij de première oogstte de show juichende kritieken, maar omdat Stephen Sondheim bekend staat als maker van 'moeilijke' musicals, was de publieke belangstelling tot dusver gematigd. Beauty and the Beast, het Disney-debuut op Broadway, is daarentegen al voor maanden uitverkocht. (AP/Reuter)